Moderna metoder för byggen

Såg en dokumentär på tvn där det använde sig av en 3D-skrivare för att skapa ett hus från grunden. Det blev inte det snyggaste men det gick ändå snabbt, betydligt snabbare än vad det går för snickare att göra detsamma. Det är nog framtiden, för när det väl har uppfunnits så handlar det nu bara om att förfina det lite så att det blir ett snyggare resultat och att det går snabbare att göra.

Det enda som blir lite sorgligt med det är att det kommer innebära att de traditionella byggföretagen i Knivsta och andra delar av världen kommer att bli tvingade till att lägga ner. Så kommer det plötsligt inte längre att bara vara byggföretagen som har hand om byggena utan specifika företag som tar hand om bygget med hjälp av modern teknik och moderna maskiner, verktyg och hjälpmedel.

Tänk på de på AP Smart Bygg, byggföretaget här ni Knivsta, som vi har tagit hjälp av så många gånger när vi har behövt fixa något här hemma. Då kommer vi helt plötsligt inte alls att kunna få hjälp av dem mer. Men det är klart, att det kommer nog dröja väldigt länge innan det är allmänt att använda sig av 3D-skrivare för att bygga hus.

Fram till dess så kommer jag att fortsätta att ta hjälp från AP Smart Bygg som byggföretag för våra renoveringar som vi behöver göra här hemma. Så går det när man köper ett renoveringsprojekt att det blir väldigt mycket man måste göra om, men tur att Knivsta inte är alltför öde utan att vi faktiskt har vårt eget byggföretag här.